TARİHİ BAHÇELERİN KORUNMASI VE BAKIMI

Tarihi Bahcelerin Korunmasi Ve Bakimi Izmirpeyzaj.com.tr

Tarihi bahçeler, koruma ve bakım gerektiren yaşayan kültürel peyzajlardır. Bu bahçeler geçmişimizle önemli bağlantılar olup, şimdiki ve gelecek nesiller için paha biçilmez dersler sunmaktadır. İklimimiz değiştikçe ve dünyamız daha da kentleştikçe, bu özel yerlerin korunması ve muhafaza edilmesi ihtiyacı daha da acil hale geliyor.

TOPRAK MUHAFAZASINDA YAĞMURLAMA İLE SULAMA

Toprak Muhafazasinda Yagmurlama Ile Sulama Izmirpeyzaj.com.tr

Son yıllarda dünya nüfusunun artması ve gıda talebinin artması nedeniyle sulama ihtiyacı da arttı. Uygun sulama ile çiftçiler daha az suyla daha yüksek verim elde edebilir ve bu da bu hayati kaynağı korur. Ayrıca, sulama yabani otları ve zararlıları kontrol etmeye yardımcı olabilir ve toprak erozyonunu azaltabilir.

Doğru yapıldığında, sulama toprağın korunması üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Çiftçiler daha az su kullanarak bu değerli kaynağı korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca yabancı otları ve zararlıları kontrol ederek erozyona uğrayan toprak miktarını azaltabilirler. Çiftçiler bu adımları atarak topraklarının gelecek yıl boyunca verimli kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

ALGISAL AÇIDAN ŞEHİRİÇİ PEYZAJ PLANLAMASI VE ŞEHİRSEL ÇEVRE

Bitki Secimi Ve Alan Kullanimi Izmirpeyzaj.com.tr 3

ALGISAL KENTSEL PEYZAJ PLANLAMASI NEDİR? Algısal kentsel peyzaj planlaması, insanların çevrelerini algılama ve çevreleriyle etkileşim kurma şeklini dikkate alan bir süreçtir. Sadece estetik açıdan hoş değil, aynı zamanda işlevsel ve güvenli mekanlar yaratmayı amaçlar.   Algısal kentsel peyzaj planlamasında ilk adım, insanların nasıl hareket ettiğini ve mekanı nasıl kullandığını anlamaktır. Bu, insanların çevreleriyle nasıl etkileşime

BÜYÜKŞEHİRLERİMİZDE YEŞİL SAHA YETERSİZLİĞİ

Buyuksehirlerimizde Yesil Saha Yetersizligi Izmirpeyzaj.com.tr 1

BÜYÜKŞEHİRLERİMİZDE YEŞİL SAHA YETERSİZLİĞİ
Yeşil alan geliştirme, kentsel bir çevrede parkların, bahçelerin ve diğer doğal alanların yaratılması ve iyileştirilmesidir. Genellikle şehirleri daha yaşanabilir ve sürdürülebilir hale getirme çabasının bir parçası olarak yapılır.

Yeşil alan gelişimi, gelişmiş zihinsel ve fiziksel sağlık, daha temiz hava ve su, daha düşük sıcaklıklar ve artan sosyal etkileşim dahil olmak üzere şehir sakinlerine birçok fayda sağlayabilir. Birçok insanın insan faaliyetlerinin çevresel etkileri konusunda endişe duyduğu bir dönemde, yeşil alan geliştirme bu etkinin bir kısmını dengelemenin bir yolu olarak görülebilir.

YEŞİL SAHALARIN İKLİMSEL ETKİLERİ VE ŞEHİR PLANLAMASINDAKİ FONSKİYONLARI

Yesil Sahalarin Iklimsel Etkileri Ve Sehir Planlamasindaki Fonskiyonlari Izmirpeyzaj.com.tr 7

Şehirler iklim değişikliği nedeniyle daha aşırı hava koşulları yaşarken, yeşil alanların önemi giderek daha fazla ortaya çıkıyor. Bu alanlar sadece bitkiler ve hayvanlar için önemli bir yaşam alanı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda soğutma etkisi sağlayarak ve yağışları emerek iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya da yardımcı olabilir.

KENT MEYDANLARI ve BİTKİSEL TASARIM

Kent Meydanlari Ve Bitkisel Tasarim Izmirpeyzaj.com.tr 3

Peyzaj alanları günümüz dünyası ve insanların hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü günümüzde insanlar hayatı daha yoğun bir tempoda ve sürekli yapay ortamlarda geçirmek zorundadırlar. Bu sebeple rekreasyon ihtiyaçlarını çok nadir olarak karşılayabilmekte ve psikolojik açıdan kent içerisinde sıkışıp kalmışlık hissine kapılabilmektedir. İnsanları bu sıkışıklık hissinden bir nebze olsun kurtarabilmek için dış mekanlarda peyzaj tasarımının önemi büyüktür. Kentlerin içinde bu alanları oluşturmaya en yatkın yerler ise kent meydanlarıdır.