PEYZAJ UYGULAMASI Peyzaj uygulama teknikleri, bahçecilik ve çevre düzenlemesinin önemli bir yönüdür. Bu teknikler, hayatın her kesiminden insanın keyif alabileceği estetik açıdan hoş dış mekanlar yaratmaya yardımcı olur. Bir peyzaj tasarımını tamamlamak için istenen bitki ve özelliklerin sağlanmasının yanı sıra bu alanların uygun şekilde bakımı ve bakımı için de gereklidir. Doğru peyzaj uygulama teknikleri kullanmak,
Bir futbol sahası, futbol sporu için bir oyun alanıdır. Bir futbol sahasının boyutları tipik olarak 110-120 yard uzunluğunda ve 50-60 yard genişliğindedir. Futbol sahasındaki çimler kısa tutulur, böylece oyuncular hızla koşabilir ve yön değiştirebilir. Futbol çimlerinin üzerine ayrıca saha sınırlarının nerede olduğunu gösteren çizgiler çizilmiştir.
Son yıllarda dünya nüfusunun artması ve gıda talebinin artması nedeniyle sulama ihtiyacı da arttı. Uygun sulama ile çiftçiler daha az suyla daha yüksek verim elde edebilir ve bu da bu hayati kaynağı korur. Ayrıca, sulama yabani otları ve zararlıları kontrol etmeye yardımcı olabilir ve toprak erozyonunu azaltabilir.
Doğru yapıldığında, sulama toprağın korunması üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Çiftçiler daha az su kullanarak bu değerli kaynağı korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca yabancı otları ve zararlıları kontrol ederek erozyona uğrayan toprak miktarını azaltabilirler. Çiftçiler bu adımları atarak topraklarının gelecek yıl boyunca verimli kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir.
ALGISAL KENTSEL PEYZAJ PLANLAMASI NEDİR? Algısal kentsel peyzaj planlaması, insanların çevrelerini algılama ve çevreleriyle etkileşim kurma şeklini dikkate alan bir süreçtir. Sadece estetik açıdan hoş değil, aynı zamanda işlevsel ve güvenli mekanlar yaratmayı amaçlar. Algısal kentsel peyzaj planlamasında ilk adım, insanların nasıl hareket ettiğini ve mekanı nasıl kullandığını anlamaktır. Bu, insanların çevreleriyle nasıl etkileşime
BÜYÜKŞEHİRLERİMİZDE YEŞİL SAHA YETERSİZLİĞİ
Yeşil alan geliştirme, kentsel bir çevrede parkların, bahçelerin ve diğer doğal alanların yaratılması ve iyileştirilmesidir. Genellikle şehirleri daha yaşanabilir ve sürdürülebilir hale getirme çabasının bir parçası olarak yapılır.
Yeşil alan gelişimi, gelişmiş zihinsel ve fiziksel sağlık, daha temiz hava ve su, daha düşük sıcaklıklar ve artan sosyal etkileşim dahil olmak üzere şehir sakinlerine birçok fayda sağlayabilir. Birçok insanın insan faaliyetlerinin çevresel etkileri konusunda endişe duyduğu bir dönemde, yeşil alan geliştirme bu etkinin bir kısmını dengelemenin bir yolu olarak görülebilir.
Peyzaj mimarlığında su çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Göletler, akarsular ve şelaleler oluşturmak için kullanılabilir veya bitkileri sulamak için kullanılabilir. Buğulanma sistemleri ve sis efektleri oluşturmak için de kullanılabilir.
İyi bir tasarım uygulanırsa uygulamanın bakımı çok daha kolay olacaktır. Dikkate alınması gereken en önemli konu, uygulamanızdaki her görünümün benzersiz bir tanımlayıcıya sahip olmasıdır. Bir görünüm ekrandan kaldırılır ve daha sonra eklenirse, yeni bir tanımlayıcı almalıdır. İlk olarak, proje sahası ve çevresi hakkında net bir anlayışa sahip olmak önemlidir.
Günümüzde dünyanın en büyük problemlerinden biri olan su sıkıntısı küresel iklim krizinin en yoğun hissedildiği bölgelerden biri olan ülkemizde de geçtiğimiz yüzyılın sonlarından beri çok önemli bir konu haline gelmiştir.
İklim krizi ve insanların çevreye verdiği zararlardan dolayı doğal kaynakların gün geçtikçe yeri doldurulamayacak boyutlarda tahrip olmaktadır. Bu kaynaklardan neredeyse en önemlisi olan su içinde durum farklı değildir. İsraf edilen su miktarı gelecek nesillerin yaşamlarını tehlikeye atacak cinstendir. Bunun için öncelikle birey daha sonra toplum ve küresel ölçekte alınması gereken önlemler vardır.
Bizler peyzaj mimarları olarak su israfı konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmak, suyun akılcı kullanımı için öneriler getirmekteyiz. Bu önerilerden biri de yanlış sulama yöntemleri kullanılması sonucunda israf edilen su kontrolünün sağlanabilmesidir.