Çim biçmek profesyonellik isteyen bir uygulamadır. Yapılmaması gereken birçok şey bulunan çim biçme işleminde kullanılan materyaller çimlerin canlılığını devam ettirmesi adına önemlidir. Bilinçli uygulama ve teknik kullanan tecrübeli peyzaj firmasıyız. Kurulduğumuz günden itibaren sizler için projeler üretiyoruz ve yeşil alanlarınızı çoğaltıyoruz. Çim bakımı kategorisinde yer alan çim biçme adına, çalışacağınız izmir çim biçimi firmaları arasında bizleri tercih ettiğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Çim Biçme Uygulaması

Çim biçmek bahçe makası kullanılarak bilinçsizce yapılan, çim boyunu kısaltma işlemi değildir. Çim canlılığını sürdüren, strese ve şoka giren bir bitkidir. Çim biçme işleminin kısa sürede yapılması ve keskin bıçaklara sahip makineler aracılığıyla uygulanması zorunludur. Bahçıvanlar tarafından yapılan bahçe makası uygulaması çimlerinize zarar verir. Çim biçme çalışmamız ile bilinçli bir biçme hizmeti alırsınız.

Çim Nasıl Biçilir?

Hazır rulo olarak sunduğumuz çimler ya da ekim yaptığımız çimler bir süre sonra büyür. Doğru sulama ve toprağın gübreleme hizmetimizden yararlanarak beslenmesi ile çimleriniz yeterli boyu aşar. Bu durumda uzayan çimler estetik durmaz.

Makul seviyede olan çimler 2,5 cm olarak belirlenebilir. Kullanım alanına göre 5 cm olarak da kullanılabiliyor. Bakım dönemlerinde bizimle iletişime geçerek uzman ekibimiz tarafından çim bakımı talebinde bulunabilirsiniz.

Neden Çim Biçilir?

Çimlerinizin uzaması bazı sorunları beraberinde getirir. Çimlerle beslenen canlıların saklanma, beslenme ve üreme noktası olur. Özellikle haşerelerin çimlerinize zarar vermesi olası bir durumdur. Çimlerin biçilmemesi sonucu yabani otlar büyümeye ve çimlerin alması gereken besini almaya başlar. Bu nedenle çim biçilmesi aynı zamanda çimlerin nefes alması adına önemlidir.

Çim Biçilirken Neler Yapılır?

Çim biçme işleminde, özel çim biçme makinamız kullanılır. Teknolojiden yararlanılarak üretilen çim biçme makinalarımız kaliteli bıçaklarıyla kısa sürede biçme işlemini gerçekleştirir.

Çim biçerken;

  • Çimler makul seviyeye indirilir.
  • Çim kırıntıları ile birlikte zararlı tüm maddeler temizlenir.
  • Yabani otlar çıkartılır.
  • Biçme sonrası gevşeyen topraktan çıkan çim kökleri silindirik malzeme ile toprağa sabitlenir.
  • Toprak havalandırılmış olur.

Suyu seven çimler için, suyun götürdüğü topraktaki besinler, gübreleme ile geri kazandırılır.