Damla sulama sistemi kurulumu gerçekleştiren peyzaj firmamız sulama sistemlerine verdiği önem ile su tasarrufunda etkin rol oynuyor. Kullanım alanının ihtiyacı tespit edilerek farklı aparatlara sahip özel başlıklı sulama sistemler toprağa yerleştiriliyor ve kullanıma başlanıyor. Uygun izmir damla sulama fiyatları listemizi projemizde sizlere sunuyoruz

Sulama Sistemleri Çeşitleri

Sulama sistemi ayarlanabilir yapısıyla otomatik olarak aktif olur. Hava koşullarını algılayan bu sistem gerekli gördüğünden çalışmasını durdurur. Bu durumlar genellikle yağış alanlarında gerçekleşir. Her bitkiye farklı sulama sistemi uygulanır.

Sulama çeşitleri;

  • Manuel basınçlı sulama
  • Püskürtme yöntemiyle otomatik sulama
  • Damla otomatik sulama

Bu sulama çeşitlerinde özellikle manuel sulama bitkilere zarar verir ve eşit olarak sulama imkânı vermez. Suyun hortuma gelmesiyle birlikte basınçlı su tek bir bölgede su birikintisine sebep olabilir. Bu durumda diğer alanlar sulanamayabilir. Yetersiz ya da fazla sulama sorunları yaşanabilir.

Damla Sulama Sistemleri Hangi Alanda Etkilidir?

Damla sulama sistemleri genellikle az sulama ihtiyacı olan ve can suyu ihtiyacı olan sera ürünlerinde kullanıma uygundur. Eski sistemde damla uygulaması için birçok yöntem denenmiş olsa da personel ihtiyacı duymak zorunda kalırdınız. Bu durum sizlere su masrafı ve personel masrafı olarak geri dönerdi. Artık damla sulama sisteminde başında beklemenize gerek yok. Yeterli su ihtiyacı zaman ayarlı olarak gerçekleşir.

Damla Sulama Sebze Fide Ekiminde Kullanımı

Sebze ekimi için kullanılan fideler sera ortamında dikilir. Can suyuna ihtiyacı olan sera bitkileri arasında özellikle sebzeler az fakat sürekli sulama ihtiyacı hisseder. Damla sulama sistemi ile yeterli olan su ihtiyacı düzenli aralıklarla karşılanır.

Tohum Ekiminde Damla Sulama

Damla sulama toprağın sürekli nemli kalması gereken bitkilerde kullanılır. Damla şeklinde gelen suyun toprağın ihtiyacı nemi kaybetmemesi adına önemli bir işlevi vardır. Yaz aylarında suyun buharlaşması sonucu yeterli su karşılanamaz ve toprak kurur.

Bu durumun önüne geçerek fazla sulamanın önüne geçilir, su israfı önlenir. Tohum ekimi sonrası muhakkak can suyu verilmelidir. Büyük alanlarda can suyu verilmesi tam randımanlı olmayabilir. Unutulan alanlar olabilir ya da manuel can suyunda fazla suya maruz kalır.