Çimlerinizi gübrelemek için en iyi zaman, toprak sıcaklığı 18 derecesine ulaştığında ilkbahardadır. Toprağın ne zaman 18’e kadar ısındığını bilirsiniz çünkü leylaklar çiçeklenmeye başlar ve çim büyümeye başlar. Ülkenin çoğu bölgesinde, bu ilk beslemenin Nisan ayı ortalarında gerçekleşmesi gerektiği anlamına gelir. Eğer başlamadıysanız, şimdi tam zamanı.

Zamanlama herşeydir

Sayıları Bilin

Gübre satın aldığınızda, etikette üç sayı göreceksiniz. Bu sayılar, çimlerinizi beslemek için gereken birincil besin maddeleri olan sırasıyla azot, fosfat ve potasyum yüzdesini gösterir. Böylece 20-5-10 torbada yüzde 20 azot, yüzde 5 fosfat ve yüzde 10 potasyum bulunur. Torbanın geri kalanı genellikle eşit bir uygulama sağlamaya yardımcı olan dolgu malzemesi içerir. 20-5-10 karışımı bahar için iyi bir temel karışımdır.

Yavaş Salınımlı Gübre Kullanın

Yavaş salımlı gübreler besinlerini daha uzun süre parçalara ayırır, böylece uygulamalar arasında daha uzun süre bekleyebilirsiniz. İzmir Peyzaj, “Yavaş salımlı olarak, sulama işleminize bağlı olarak dört haftada bir yerine altı ila sekiz haftada bir gidebilirsiniz” diyor.

Azot içeren ancak çok fazla olmayan yavaş salınımı önerir. “Çimenlikte ihtiyacınız olan en azot, haftada bir poundun onda biri. Çimen bundan daha yeşil olamaz. Daha fazla kullanırsanız, sadece çimin daha hızlı büyümesini sağlarsınız, böylece daha sık biçmek, “diyor İzmir Peyzaj. “İşin sırrı, onu hızlı büyümeden mümkün olduğunca yeşil hale getirmektir.” İzmir Peyzaj, tüm büyüme mevsimi boyunca çimlerinize iki ila üç kilo azot vermenizi önerir. İzmir Peyzaj, “25-0-4 ile giderseniz, bu size bir kilo azot verir, bu yüzden dört hafta boyunca” diyor. “Bu çok fazla. O noktada, çim biçmek yerine saman balyalatıyorsun.”

Granüller ile git

Profesyonel peyzaj malzemeleri gübre uyguladığında, genellikle bir tankerle çalışırlar ve tüm çimlerinizi etkileyici bir süre içinde püskürtürler. Ancak profesyoneller bunu her gün yapıyorlar, bu yüzden rüzgar için nasıl faktör yapılacağını ve bahçenin eşit kapsama aldığından emin oluyorlar. Ve işi doğru yapmak için uygun ekipmanlara sahipler. Ev sahipleri, diğer taraftan, bir yayıcı kullanarak uygulanması çok basit olan granülleri kullanmalıdır.

İzmir Peyzaj, “Granül gübrenin doğru şekilde uygulanması çok kolaydır.” Diyor. “Gübre püskürtürken, bir ev sahibinin tüm çim boyunca tutarlı ve eşit bir uygulama elde etmesi zor.”

Beş Başvuru Planı – Nisan ayından itibaren

ULUSAL PARK HİZMETİ

İzmir Peyzaj, toprağınızın ilk gübre beslemesini ilkbaharda (Nisan ortasından geç sonuna kadar) toprak sıcaklığının 15 dereceye ulaştığı zaman vermenizi önerir. Yerel üniversite uzatma ofisiniz size mahallenizdeki toprak sıcaklığını verebilir, ancak daha önce belirtildiği gibi, 18 derecelik toprağın iyi bir göstergesi, leylakların çiçek açması ve çimlerin büyümeye başlamasıdır.

İkinci beslenme yaklaşık dört hafta sonra Mayıs ortalarında gerçekleşmelidir. Daha sonra altı ila sekiz haftada bir dümdüz Ekim’e kadar gübreleyin.

Üçüncü besleme için, geleneksel çim gübresi yerine gübre gibi organik bir malzeme kullanın. Ve sonbaharda beslemenin de kritik olduğunu unutmayın, “Çim sonbahar boyunca büyümeye devam ediyor. Kökler toprağa iniyor ve gübreye ihtiyaçları var.” “Aslında bu, tüm yıl boyunca gübrenin en önemli uygulamasıdır.” Ve fosfor ve potasyumda biraz daha yüksek olan ve daha iyi kök büyümesini teşvik edecek bir sonbahar gübresi kullanın.

Sulamayı Unutma

Bazı insanların düşündüğünün aksine, çimlerinizi ne kadar çok sularsanız, o kadar gübre gerekir. “Daha fazla su ile daha fazla büyüme var, bu yüzden daha fazla gübreye ihtiyacınız var,” diyor. “Çim büyüdükçe daha fazla besin maddesi kullanır.” Otomatik bir yağmurlama sisteminiz varsa, çimlerinizi yaklaşık altı haftada bir döllemelisiniz. Yağmurlama sistemi olmadan, beslemeler arasında iki hafta daha bekleyebilirsiniz.

Ayrıca, gübre uygulamadan önce veya sonra çimleri sulamanız gerekip gerekmediğini öğrenmek için gübre etiketini dikkatle okuyun. Granül gübrelerin parçalanması için neme ihtiyacı vardır ve bazı gübreler uygulamadan önce çimleri ıslatmanızı gerektirir.