Sulama işlemi düzenli, eşit ve belirli ölçüde izmir otomatik sulama ile yapılmalıdır. Bahçenizin düzenli sulanması için personel ihtiyacınıza gerek kalmayacak. Otomatik sulama sistemleri ile hem sudan tasarruf sağlayacaksınız hem de çim ve yeşil alanlarınızı düzenli sulayabileceksiniz.
Bahçe sulamasında kullanılan ağır hortumlar ve yüksek su akışı, yeşil alanlarınıza zarar vermektedir. İnsan gücünün gerektirdiği bu zorlu işlem ise tam anlamıyla uygulanmaz. Bahçenizin ihtiyacı olan miktarda sulama yapmanız, yeşil alanlarınızın korunması için önemlidir.
Otomatik Sulama Nasıl Yapılır?
Otomatik sulama işlemi zaman ayarlı olarak selenoid vanalar kullanılarak yapılır. Sulanması adına yerleştirilen fıskiye başlıklarına suyu iletmesi adına, belirli sürelerde su akışı sağlanır. Bulunan noktalardan özel aparatlar ile çıkışı sağlanan su, püskürtme yöntemiyle tüm alana sulama işlemi yapar.
Su başlıkları ise kullanım alanına uygun olarak ayarlanır. Başlıklar arasında püskürtme ve damla sulama yapan aparatlar vardır. Kullanım yöntemine uygun olarak zaman ayarlı vanalar pil ve elektrikle çalışan yöntemlerle çalışır. Özel borular sayesinde uygulanan sulama yöntemleri ile daha verimli bir yeşil alan sağlanır.
Otomatik Sulama Kullanım Alanları
Otomatik sulama kullanım alanı zamanla genişlemiştir. Su tasarrufu ve her zaman yeşil alanın korunması adına talep edilen bu sistem, personelden tasarruf sağlamaktadır.
Kullanım alanları;
- Kamuya açık alanlar
- Kurumlar
- Tesisler
- Villa ve müstakil ev
- Park
- Bahçe
- Arsa
- Arazi
Bu alanlar dışında talebe uygun olarak otomatik sulama hizmetimizi siz değerli müşterilerimize sunmaktayız. Kullanılan sistem kaliteli ve yeni nesil teknolojik cihazlar arasında yer almaktadır.
Otomatik Sulama Aparatları
Otomatik sulama sisteminin özel aparatları sayesinde, farklı sulama teknikleri yapılmaktadır. Bu aparatlar; damla sulama borusu, zamanlayıcı, sulama sensörü, sprey, püskürtme başlığı, selenoid vanalar gibi aparatlardan oluşmaktadır.
Otomatik sulama montajında toprak kazılır ve gerekli borular ya da hortumlar toprak altına gizlenir. Sulama yapılacak alana özel püskürtme aparatları yerleştirilir. Fıskiye kullanımı 2 şekilde olur.
Fıskiye Başlıkları
Fıskiye başlıkları 2 çeşitli olarak uygulamaya hazırdır. Bunlardan ilki sprey fıskiyelerdir ve sulama alanından itibaren 1-9 mt aralığında alanı sulamaktadır. Diğer sprey çeşitlerinden olan rotor sprey başlık ise 8-60 mt aralığında geniş bir alanın sulanmasında kullanılır. Ayarlanabilir yapısı ile belirlenen açılara uygun su atışı yapar. Nozul püskürtme yöntemiyle, bulunduğu alanda özel bir şekle uygun sulama yapabilir.
Selenoid Vana
Sulama kontrol birimi tarafından çalışan, su debisini ayarlayan, açılıp kapanan bir sisteme sahip olan vanalar, sulama sisteminin ana parçasıdır. Temiz ve kirli suyu ayırt eder ve suyun akış derecesini belirler. Yağmurlu havalarda devre dışı kalır.
Su tasarrufu olarak oldukça yararlı olan otomatik sulama sistemini kontrol eden gövdedir. Elektrik ve pille çalışan çeşitleri vardır. Selenoid vana çeşitlerinde kullanım alanının uygunluğuna göre seçim yapılır ve kullanılır.
Yağmur sensörleri ile yağmur yağdığında otomatik olarak vanalar kapanır. Vana ünitesi kontrolü sağlar ve fazla sulamanın önüne geçilmiş olur. Zamanlama ayarının doğru yapılması ile yüksek verimli sulama sağlanır. Sensör talepleri peyzaj uygulamasına talep doğrultusunda eklenebilir.
Otomatik Sulama Yararları
Otomatik sulamanın bahçenize en büyük yararı, sulama için personel ihtiyacı hissetmemenizdir. Aynı zamanda manuel sulama yönteminde kullanılan kalın hortumlar ve çimlerin üzerine basmak yeşil alana basınç uygular ve zarar verir. Suyun debisini manuel sulamada ayarlamak zordur, bu nedenle çimler fazla sulanır ve toprak suyu emmez. Köklerde kalan su birikintisi ise çimlere zarar verir.
Gerekli alanların eşit değerde sulanması sonucu gerekli olan miktarda su harcanır. Otomatik sulamanın belirli noktalardan atış yapması ve uzun menzilde sulama imkânı, teknolojinin kazandırdığı en iyi avantajdır. Kullanılan alanda elektrik olmaması durumunda, özel pil yapısı ile çalıştırılması mümkündür. Otomatik sulama yapılan yeşil alanlarınızın periyodik bakımlarını dilerseniz yapıyor ve kesintisiz estetik sağlıyoruz.
Damla Sulama ve Püskürtme Sulama
Damla sulama yöntemi de püskürtme yöntemi de çim alanınızın sürekli nemli kalmasını sağlamak adına önemlidir. Kullanılma amaçları farklılık gösterebilir. Özel başlıkları kullanım öncesi belirliyoruz ve size özel sulama yöntemi sağlıyoruz. Önemli işlemler arasında yer alan otomatik sulama ile daimî yeşil alan sağlıyoruz.
Sulama sistemlerinin bütçenizi ve çevreyi düşünmesi, yüksek kalitede düşük maliyet imkânı sunuyor. Peyzaj alanında kullanılan ve birçok kamu alanında tercih edilen otomatik sulama sistemlerinin yıllık su tasarrufu oldukça fazladır.
Otomatik Sulama Sistemi ile Su Tasarrufu
Kamusal alanlarda uygulanan otomatik sulama sistemlerinde; ulaşım, taşıma, personel ve su miktarı hesaplandığında ciddi su tasarrufu sağlıyor. Bu tasarruf yıllık oranın 1/3 gibi büyük bir kısmını kaplıyor. Türkiye geneli modern sulama sistemlerine kamu ve bireysel anlamda önem verilmesi halinde bu oran daha fazla artar.
Yeşil alanların çoğaltılması adına peyzaj talebi artış gösterirken, kullandığımız otomatik sulama sistemlerimiz ile çevreye duyarlı bir bilinçle hareket ediyoruz. Suyun her bir damlası önemli ve doğru kullanılmalıdır. Yaşam kalitenizi arttırmak adına tasarruflu yeşil alan oluşturmalıyız.