Temmuz ayında bahçe bakımı
Yaz aylarında sıcaklıklar arttıkça bahçe bakımı ihtiyacı da artmaktadır. Temmuz, sulama, ayıklama ve haşere kontrolü için önemli bir aydır.
Sulama özellikle sıcak havalarda önemlidir. Yeni dikilen ağaç ve çalılar ilk iki hafta her gün, daha sonra bir veya iki ay gün aşırı suya ihtiyaç duyabilir. Yerleşik bitkiler, iyi drene edilmiş topraktaysa, haftada yalnızca bir kez sulamaya ihtiyaç duyabilir. Tüm kök bölgesini ıslatmak için derinlemesine su; Haftada bir kez derin sulama, haftada birkaç kez sığ sulamadan daha iyidir.
Yabani ot tohumları ılık toprakta daha kolay filizlendiğinden, Temmuz ayında bahçe bakımı için ayıklama da önemlidir. Yakındaki bitkilere zarar vermemek için yabani otları küçükken çekin; köklere yaklaşmak için el malası veya çapa kullanın. Ot büyümesini bastırmak için bitkilerin etrafını malçlayın.
Temmuz ayında bahçe bakımı
Sulama: bitkileri nemli tutun
Sıcak yaz aylarında bitkilerinizi sulamak önemlidir. Bitkilerinizi sabah veya akşam suladığınızdan emin olun, böylece su buharlaşabilir ve bitkinin aşırı ısınmasına neden olmaz. Ayrıca toprağın nemli olduğundan ancak ıslak olmadığından emin olmak isteyeceksiniz. Tatile gidiyorsanız, bir komşunuz veya arkadaşınızdan bitkilerinizi sulamasını isteyebilir veya sizin için bitkilerinizi sulayan bir sulama cihazı satın alabilirsiniz.
Gübreleme: bitkileri beslemeye devam edin
Sıcaklıklar yükseldikçe bahçeniz daha az su ve gübreye ihtiyaç duyar. Temmuz ayında bahçe bakımı için bitkileri beslemeye devam edin; meyve veya sebze üretmek için yiyeceğe ihtiyaçları olacak. Bir sebze bahçeniz varsa, amonyum sülfat gibi azotça zengin bir gübre eklemenin zamanı geldi. Çiçekler için 10-30-10 gibi fosfor oranı yüksek bir gübre ile beslemeye devam edin.
Ayıklama: istenmeyen bitkileri çıkarın
Temmuz, bahçede yapılması gereken yabani otların ayıklanmasıyla ilgilenmek için harika bir zamandır. Yabani otlar bir bahçeyi hızla ele geçirebilir ve diğer bitkileri boğabilir, bu nedenle onları düzenli olarak çıkarmak önemlidir. Sahip olduğunuz bitkilerin türüne bağlı olarak, bahçenizi otlatmanın birkaç farklı yolu vardır.
Bir sebze bahçeniz varsa, toprak yüzeyindeki yabani otları sıyırmak için bir çapa kullanabilirsiniz. Toprağa inmek ve yabani otları köklerinden çıkarmak için mala veya el kültivatörü de kullanabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise sirke veya kaynar su gibi organik herbisitler kullanmaktır; Sadece saklamak istediğiniz bitkilerin üzerine dökmemeye dikkat edin!
Çiçek tarhlarınız varsa, yabani otları elle çekebilir veya onları kesmek için bir ot yiyici veya düzeltici kullanabilirsiniz.
Malçlama: bahçe yataklarına malç ekleyin
Malçlama, bahçeciliğin önemli bir parçasıdır ve yeni yataklar ekerken ve sonrasında yıllık olarak yapılmalıdır. Malç, nemi korumaya, toprak sıcaklığını düzenlemeye ve yabani ot büyümesini bastırmaya yardımcı olur. Malçlama için en iyi zaman, toprağın ilkbaharda ısınma şansı bulduktan sonra, ancak sıcaklıklar çok ısınmadan önce. Saman, yaprak, kompost ve ağaç kabuğu yongaları da dahil olmak üzere seçim yapabileceğiniz birçok farklı malç türü vardır.
Budama: bitkileri gerektiği gibi kırpın
Temmuz ayında bahçe bakımı yaparken budama, bahçe bakımının önemli bir parçasıdır. Bitkilerin sağlıklı kalmasına ve en iyi şekilde görünmesine yardımcı olur. Budama ayrıca yeni büyümeyi de uyarır, bu nedenle bitkilerin genç ve dinç görünmesini sağlamanın harika bir yoludur.
Çoğu durumda, bireysel bitkinin ihtiyaçlarına göre gerektiği gibi budama yapılmalıdır. Örneğin, yeni büyümeyi teşvik etmek için çiçek açtıktan sonra çok yıllık bitkileri kırpmanız gerekebilir. Veya şekillerini korumak için ağaçları ve çalıları budamanız gerekebilir.
Budama yaparken daima keskin aletler kullanın ve bitkiye zarar vermemeye dikkat edin. Bir tomurcuk veya eklemin hemen üzerinde, dalı veya gövdeyi temiz bir şekilde kestiğinizden emin olun. Zaman ayırın ve sabırlı olun; Acele edip bitkiye zarar vermektense düzgün bir şekilde yapmak daha iyidir.
Haşere kontrolü: haşereleri izleyin ve ele alın
Temmuz ayında bahçeniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri haşereleri izlemek ve bunlarla mücadele etmektir. Bahçelerdeki en yaygın zararlılardan biri Japon böceğidir. Bu böcekler yaklaşık ¼ inç uzunluğundadır ve bronz veya yeşil renklidir. Gül, üzüm, ahududu ve çilek gibi çok çeşitli bitkilerle beslenirler.
Japon böceklerini kontrol etmenin en iyi yolu onları bitkilerinizden toplayıp yok etmektir. Ayrıca bir pestisit spreyi de kullanabilirsiniz, ancak talimatları dikkatlice uyguladığınızdan emin olun. Bahçelerde yaygın olarak görülen bir diğer haşere de kabak böceğidir. Bu böcekler yaklaşık ½ inç uzunluğundadır ve kahverengi veya siyah renklidir. Kabak, balkabağı ve kabak bitkileri ile beslenirler.
Kabak böceklerini kontrol etmenin en iyi yolu bir böcek ilacı spreyi kullanmaktır.